Pages

Thursday, December 26, 2013

MISI HARI ESOK..

ASSALAM...





Yeay, Esok FRIDAYS  U alls.
Apa kah Misi untuk Hari esok?

Misi terjadi kerana ketiadaan kak Aed di depan meja. Beliau pulang Kkapung.
Erm, apa nak dibuat waktu rehat esok?
yela, hari jumaat rehatnya panjang, 2 jam kok. Apa yang aku mahu doingin diwaktu itu?;



@'>--- Tidur diopis?
@'>---Makan tengahari di opis?
@'>---Karaoke seorang diri?
@'>---Dating ngan Ayu?
@'>---Ajak Kak Farid (mak buyong ) Keluar?
@'>---Lepak / Mengarut kat opis?
@'>---Tipu-tipu type novel ( Coz, cadang  nak siap tapi tak siap-siap. )


atau  KITA BALIK TIDUR KAT RUMAH.. Hahahahah..hahahaha.
Mesti best kan, melepak , berkuak lentang sambil makan tengahari lauk mak masak.. Huhuhuhu, keseronokan telah terbayang diruang fikiran.. Lepas tu nak bangun gi keje liat. Tidur lepas makan adalah perkara terbaik dan terindah dibuat.


Tetapi, kenapa ini boleh terjadi? Dimanain aktiviti jumaat yang sering dilakukan?
Huhuhuhu... Tiada peneman makna tiada hiburan.. Kihkihkih!!!!




ADAKAH MISI INI AKAN BERJAYA.....


*** ## Throwback (balingbelakang-Google translate ). Teringat waktu dulu-dulu , masa selalu balik tidur tengahari. Pukul 4.30 bru sampai opis. Itupun terjaga lepas opismate call.. Bangun-bangun kepala pening. muka terkulat-kulat, capai tudung terus gi keje.. Setengah jam kemudian punch out.. Hahahha.. Terbaik perangai.


Wednesday, December 25, 2013

Rock Kapak


He was a boy
She was a girl
Can I make it anymore obvious?
He was a punk.
She did ballet.
What more can I say?
He wanted her.
She'd never tell.
Secretly she wanted him as well.
And all of her friends
Stuck up their nose.
And they had a problem with his baggy clothes.

He was a skater boy, she said, "See ya later, boy."
He wasn't good enough for her.
She had a pretty face but her head was up in space.
She needed to come back down to earth.

Five years from now, she sits at home feeding the baby, she's all alone.
She turns on TV and guess who she sees?
Skater boy rockin' up MTV.
She calls up her friends.
They already know.
And they've all got tickets to see his show.
She tags along, stands in the crowd.
Looks up at the man that she turned down.







Diatas adalah lirik dan klip video skater boy dari Avril Lavigne. Lagu favourite  zaman remaja dulu. Favourite sampai tiru gaya rambut, makeup, dressup ( ala-ala brutal and emo gitu).
So nak dijadikan cerite penampilan Avril Lavigne masa ni amatlah bersesuaian dengan jiwa waktu tu, Den  dulukan tengah mencari identiti diri sebenar ( Ops!! terasa diri ini lelaki, Kata Kau).

Tapi sekarang tidak lagi, semuanya disebabkan pegaruh anasir-anasir BAIK di Opis. HAHHAHA,  Den  dengar lagu ROCK KAPAK u alls. Mula-mula macam tak percaya, yela kan perasan orang modern, so dengarlah lagu-lagu modern je . Bila mula-mula dengar lagu ROCK KAPAK ni, siap tanya, bilakah terjadinya lagu ni? Hahahha. Poyo giler rasa sebab orang yang hampir sebaya tahu dengan lagu-lagu ni.

Mp3 yang dulu penuh dengan lagu orang putisan, r&b, rock dll , kini telah penuh dengan lagu ROCK KAPAK  yang penuh makna terus ( Straight to the point - Google Translate).
Setiap kali karaoke dengan Kak Aed mesti pilih lagu-lagu ROCK KAPAK ni. Rasa tak percaya tetapi harus percaya.


Antara lagu yang sering diputarkan ( Kita putar Halim ) adalah :

  • Zahir tak terucap - NASH ( Baru tahu lagu ni minggu lepas )



  • Sejiwa - Spring ( Toing-Toing!!!)


  • Izikan selamanya namamu dihati ( Favourite lagu kak Aed )


  • Axl -Andai ku dapat undur masa .... And many more.





Thanks to orang Opis & Especially Kak Aed, yang sanggup mengajar den karaoke lagu-lagu ROCK KAPAK ni.




Psttt:: Pertama kali dengar lagu ni adalah nyanyian dari kak aed. Pergh,Perghhh, kalah penyanyi asal U alls. Kalau tak caya jom karaoke satu... 




NGANTO FRUIT KIDS G TAEGO TAEKWANDO @ PADANG BATU (BRICKFIELDS).




hari sabtu yang lepas , berkesempatan teman mak buyong yang belum sarat menganto anak-anaknya ( saiful azree & ainur syamira ) pergi exam untuk dapat tali pinggang merah 2 ( kata kau- kalau lepas yang ni.. dapat lah dorang tali pinggang tu)
well, as ussual. pak cik, mak cik la yang kecoh u alls.. masa berkumpul patutnya kul 11. tapi disebabkan nak dapat port yang baik seolah-olah nak berpiknik kul 9.30 kitaorang sampai.
Siap bukakkan lampu & kipas lagi ( hahahha, mak buyong pnas katanya).



Ni dh kali kedua i alls sampai kat sekolah rendah methodist (p) ni, so second time tak lah mengagau mencari jalan macam first rime dulu. so, tengah tunggu punya tunggu sempat la menyebat sebungkus nasi lemak esso equin yang sambalnya terangkat habis ( rasa kena dengan harga). disamping tu jugak, paksa anak-anak tu buat taego depan i alls.. i kan pengkritik no 1 dorang, so selagi xpuas hati selagi tu den komen. (huhuhu..)
nasi lemak pun dah habis makan, tapi MASTER SIFU a.k.a sang juri tak mai-mai lagi., haishh!! seperti biasa la kan., janji kul 11, dekat kul 12 bru muncul.

so setelah beliau muncul bermulaLah examination tersebut.
bila tang taego semua muke tak de makna, masuk je bab nak memecahkan kayu semua lari.. hak jantan pun lari (ayah acu dorang) . tinggallah den sorang menonton ( itupun cover mata dengan tab). kecut perut u alls. mana taknya, peserta pertama sebelum budak-budak tu tak lepas langsung. so i alls menganggap keperatusan untuk kayu tu pecah sungguh rendah. Mak dorang dah lari kemana entah,, tinggallah i yang berselawat agar kayu tu pecah. (tawakal, coz dorang dh cube kan).subhanallah,,subhanallah...



dan alhamdulillah dorang dapat pecahkan papan tu dengan tendangan sisi, walaupun tendangan pertama syamira tersasar kedepan, tendangan keduanya berjaya hingga kayu itu terbelah dua..
Azree berjaya dengan hanya menendang sekali shaja dan ketinggian azree memberi sedikt kelebihan bebanding syamira.
so keputusan berjaya atau tidak, akan diketahui bulan januari, wish them best of luck!!!

p/s: Gambar dua keping je, den sendiri pun kecut perut, tu yang tak sempat bak mengambil tu..



FYI bebudak tu duduk barisan depan sekali.

Monday, December 23, 2013

Bila ia TIDAK LAGI direstui



Kehadapan sang kekasih,
perjalanan indah akhirnya berakhir disini. 
kita terdiam dan akhirnya bersendiri.


Kau kini kembali LAGI,
kembali seolah-olah tiada apa terjadi.
Wahai si kekasih,
Lautan Api kau rela renangi, dahan berduri kau rela patah dengan jari
Tapi ada seperkara yang tak pernah engkau hadiri.

Kekasih.. Layakkah kau ku panggil kekasih,
Layakkah aku menunggu impian yang kau angankan?

Kini semua sudah tak bererti,
RESTU yang dulu ada, makin sukar untuk kau perolehi
Kau janji bermacam janji, satu persatu hilang dimakan hari


Wahai sang kekasih,
Hanya tinggal sepotong kata dibibir,
Hubungan kita kini TIDAK LAGI DIRESTUI.

Wednesday, November 6, 2013

salam midnite!!

semenjak dua menjak ni kan, cuaca kejap panas kejap sejuk. so demam pun tanpa segan silu menghuni tanpa sewaan.

Apa de yang aku melalut?? huhuhu..

so just need H tag..###demam gi la jauh2...

Tuesday, November 5, 2013

Breakfast di pagi Tahun Baru Islam.

Salam Awal Muharam ..



Pepagi ni makan makanan berkalori tinggi, NASI LEMAK. Request dari cucu-cucu mak yang tercinta. ( Si mela ngan Pajeri), Dorang kata sambal nenek terbaik. Perghh!! kembang hidung mak den yang mancung tu.

So, disebabkan pujian yang melambung, sebelum pukul 10 semua dah kenyang makan nasi lemak. Aish, mata pun naik ngantuk. Tahu jela, kalau sendiri masak mahu nye letak santan sikit. Kalau tak lemak berkrim bukanlah nasi lemak cik timah.


Euughh!!! Alhamdulillah.



P/s: Semoga tahun baru ni memberi rezeki, limpahan kasih sayang, dan kebahagian dunia akhirat.
      ++ Semoga aku dan ayu cepat dapat jodoh juge.  =D





Saturday, February 16, 2013

ITU DULU - AMY MASTURA




Salam,,,

Hai Everyone... terlekat pulak pagi ni dengan lagu Amy Mastura yang baru ni. Kena pulak dengan situasi yang rasanya bakal terjadi..

Erm... Serahkan semua pada takdir....



Enjoice!!!

video


Wednesday, February 6, 2013

Obama wear hijab...

as-salam..
hai everyone, wa just nk share apa yang wa nampak kat downtown cheras sabtu kemarin... OBAMA PAKAI TUDUNG...weeee~~~~~ terbayang pulak gaya obama kalau pakai tudung hrga 5 hingit ni..hehhehehe.. obama sesuai kaler aper erk???..

Saturday, January 5, 2013

Elie Goudling make my days.

As- salam...

Hari ni entri berkisahkan lagu Elie Goudling yang membuatkan jiwa tak keruan ni terbuai-buai.  Lagu ni merupakan OST filem "Now Is Good"  yang telah ditayangkan pada september 2012. Kat MALAYSIA rasanya tak keluar lagi cerita ni.


Ost dari Elie Goudling ni sangat-sangatlah sesuai dengan movie ni. Movie ni tentang seorang gadis bernama Tessa ( Dakota Fanding ) yang menghidap leukimia, tapi dia tak nak  buat kemoterapi. Sebelum si Tessa ni nak mati, dia ada buat senarai , antaranya si Tessa ni nak hilangkan virginity dia, hisap dadah. mencuri dan lain-lain lagi. Tapi bila dia berjumpa dengan si hero yang super cute dia dapat rasakan yang dia hidup... Im a live katanya... hehehehe... dan seterusnya bermula adegan yang akan membuatkan airmata mengalir tanpa sempadan... HUUUU~~~~


So you guys, yang teringin nak tonton (18sx) cite ni boleh la google and download...










Clinging to me
Like a last breath you would breathe
You were like home to me
I don't recognize this street
Please don't close your eyes
Don't know where to look without them
Outside the cars speed by

I've never heard them until now
I know you care
I know it is always been there
But there is trouble ahead I can feel it
You were just saving yourself when you hide it
Yeah I know you care
I see it in the way you stare
As if there was trouble ahead and you knew it
I'll be saving myself from the ruin
And I know you care

I used to run down the stairs
To the door and I thought you were there
To shape to comfort of us
Two lovers locked out of love
Oh, but I know you care
I know it is always been there
But there is trouble ahead I can feel it
You were just saving yourself when you hide it
Yeah I know you care
I see it in the way you stare
As if there was trouble ahead and you knew it
I'll be saving myself from the ruin

I know it wasn't always wrong
But i've never known a winter so cold
No I don't warm my hands in your coat
But I still hope
Cause this is how things ought to have been
And I know the words are there
Wasn't all that it seemed
Why can't I dream
Why can't I dream

Cause I know you care
And I know you care
I know you care
I know you care
I know it's always been there

Tuesday, January 1, 2013

Jadual Berpuasa yang Sangat Mantap...



salam Tahun baru....

Dibawah disertakan jadual puasa yang boleh dijadikan panduan spanjang tahun 2013. So guys, sesiapa yang nak pose ganti or sunat boleh la rujuk pada jadual ni... Coz , kadang-kadang saya sendiri pun lupa bile hari assyura, bile hari yang kita tak boleh pose , kan?


# jadual ni diposkan oleh pihak JAKIM. dan In Sha Allah tiada sebarang keraguan yang patut diragui.

Wassalam.