Pages

Wednesday, December 24, 2014

Almost Lover - A Fine Frenzy


ALMOST LOVER





Your fingertips across my skin
The palm trees swaying in the wind
Images

You sang me Spanish lullabies
The sweetest sadness in your eyes
Clever trick

I never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

We walked along a crowded street
You took my hand and danced with me
Images

And when you left you kissed my lips
You told me you'd never ever forget these images, no

I never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning
Without you on my mind
So you're gone and I'm haunted
And I bet you are just fine
Did I make it that easy
To walk right in and out of my life?

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

Monday, March 3, 2014

Youtube. Lyric and publish

As- salam,

Wehuuuu.. salam malam isnin, mood esok  too bz nak difikirkan coz banyak kerja. So di musim kemarau yang tengah merahmati bumi malaysia ni  i duduk rumah jela u alls. Panas kan nak keluar berjemur. Kulit  dah le gelap, tak pasal-pasal rentung. ( Idaklah teman mahu).

Tengah-tengah tunggu hujan turun i pun melayan lagu shila amzah , siap menonton online rancangan china yang sepatah haram tak faham coz nak tengok dia nyanyi.

Wahhh.. Superb u alls. melayang-layang. Walaupun tak faham sepatah haram yang disebut tetap layan jugak sebab dia menyanyi dengan penuh perasaan.

Then tonite I mencari-cari lirik lagu yang Shila Amzah nyanyi dalam pertandaingan Song For China. Perghh.. Penonton dalam vieo tu menangis-nangis. Tu yang bertambah minat akak nak mencari lirik and subtitle. Tapi malangnya tiada yang dinyanyikan oleh Shila , Yang ada pun artis Singapura.

So, disebabkan keconcernan diriku ini. I pun dengan tidak percaya membuat video lyric Shila Amzah Ji De. Siap post lagi U alls kat u tube


So Enjoice!!!!


Monday, February 3, 2014

How long will I love you Mv/Lyric- Ellie Goulding.








How long will I love you?
As long as stars are above you
And longer, if I can.
How long will I need you?
As long as the seasons need to
Follow their plan.

How long will I be with you?
As long as the sea is bound to
Wash upon the sand.

How long will I want you?
As long as you want me to
And longer by far.
How long will I hold you?
As long as your father told you,
As long as you can.

How long will I give to you?
As long as I live through you
However long you say.

How long will I love you?
As long as stars are above you
And longer, if I may.


Thursday, January 2, 2014

Just Me



Assalam,

Happy New Year. Dah ada azam tahu baru? Azam ku sama je sebab tak lepas-lepas dari bertahun-tahun yang lepas. So kite continue jela sampai achive azam yang silam-silam tu.

 Erm, Tahun 2013 dah tinggalkan aku, so sekarang umur aku naik lagi satu tangga. wuahahha.. Lets sings.. Tak percaya tapi ini terjadi... Yeh..Yeh!!! 

Macam-macam yang aku tempuhi sepanjang tahun 2013. Ada yang sedih, ada yang gembira , extra gembira pun ada. Macam-macam ada, yela kan asam garam kehidupan.

Erm, Kita mulakan Memori 2013 dengan novel aku . Rasanya tahun ni nak letak kat blog la. Mana tahu boleh buat skrip movie plak ke kan. Bayaran lagi tinggi dari novel, Wuahahha.. ( Lets sings again. angan-angan, biar lah berpanjangan). Tahun 2014 ni rasanya nak lebih semangat and harap-harap dapat selesaikan sebelum berakhirnya tahun ni. INSHA ALLAH.

Kejadian kedua :
Jodohku tak sampai kemana.

  • Perghhh.. sadis giler. Bagaikan  lirik  slam Kusangkakan panas berpanjangan , Rupanya gerimis mengundang.  Erm, nak cite pun buat malu je. Canang bukan main, nak itu nak inilah. Tapi kesudahannya tak ada pun. Apa-apa, serahlah pada takdir. Dan kahwin itu pasti, cuma masa yang menentukan. 


Kemalangan kereta ualls. Kena mandi bunga kot aku ni. Bak kata mak, " Mandi je bawah jambatan yang nak patah. kalau jambatan jatuh dengan awak-awak sekali ikut" . _ Scarcartis sungguh ayat itu wahai Ibuku.


  • Accident nye cite je dah 2 kali. Dua-dua kali tu bukan salah aku okey. mana tak nye, boleh ke tengah reverse dok langgar kete aku yang kaku lagi tak bergerak. Hello,, Aku tengah isi minyak, jelas dan terang kot tempat isi minyat  tu ada kotak-kotak parking. Tak kan lah tak leh nak adjust kot. Kau letak mata kau dimana?. Kotnye pun nak reverse-reverse  agak-agaklah orang kat belakang ni. Mak terkejuz Ualls dilanggar di Petronas kat SKVE tu. Taubat lahum , tak de nye Mak nak ngisi minyak kat situ lagi. Cukuplah sekali ku dilanggar disitu.



      why always me.. whyyyy..


  • Second time... penghujung bulan 12 haritu,, perghhh.  Yang tu memang menikam jiwa. Kalau mamat  tu langgar kete aku tak pela jugak. Yang ni dia langgar kete kakak aku..  FYI, Mamat tu sebenarnye tak langgar kete, tapi telanggar divider and nak claim duit untuk repair motor dia. Perghhh, BERAPI  pulak bila tahu lampu belakang yang pecah haritu bukan di sebabkan xcident tu tapi xcdent lama yang kakak aku alami.. Memang dasyat permainan bebudak sekarang. Motif?? 


Dan terakhir kali ,tahun ni juga la seorang demi seorang dari ahli meja persegi ni pergi meninggalkan aku dan meja-mejanya. Mula-mula Aizah , then Rabiatul and lastly kak aed.. Huwaaa,, sebak jiwaku. Kini hanya merenung meja kosong yang akan diisi dengan orang-orang baru.

Kehilangan Aizah and Rabi sempat gak lah aku nak nangis-nangis. Tapi Kak aed tak sempat air mata Jah nak melelah. Kak aed dapat keje jadi cikgu kat bangi, Tak sempat U alls nak gi makan ke. Nak touching-touching ke. Huhuhuhu...

Jah sedih u alls.  Tak ada dah teman nak gelak rabak-rabak. teman nak gi cari handbangs. I hutang u dulu, U hutang I.. Huwaaa...



KBAI...
Januari 2014...






Thursday, December 26, 2013

MISI HARI ESOK..

ASSALAM...





Yeay, Esok FRIDAYS  U alls.
Apa kah Misi untuk Hari esok?

Misi terjadi kerana ketiadaan kak Aed di depan meja. Beliau pulang Kkapung.
Erm, apa nak dibuat waktu rehat esok?
yela, hari jumaat rehatnya panjang, 2 jam kok. Apa yang aku mahu doingin diwaktu itu?;



@'>--- Tidur diopis?
@'>---Makan tengahari di opis?
@'>---Karaoke seorang diri?
@'>---Dating ngan Ayu?
@'>---Ajak Kak Farid (mak buyong ) Keluar?
@'>---Lepak / Mengarut kat opis?
@'>---Tipu-tipu type novel ( Coz, cadang  nak siap tapi tak siap-siap. )


atau  KITA BALIK TIDUR KAT RUMAH.. Hahahahah..hahahaha.
Mesti best kan, melepak , berkuak lentang sambil makan tengahari lauk mak masak.. Huhuhuhu, keseronokan telah terbayang diruang fikiran.. Lepas tu nak bangun gi keje liat. Tidur lepas makan adalah perkara terbaik dan terindah dibuat.


Tetapi, kenapa ini boleh terjadi? Dimanain aktiviti jumaat yang sering dilakukan?
Huhuhuhu... Tiada peneman makna tiada hiburan.. Kihkihkih!!!!




ADAKAH MISI INI AKAN BERJAYA.....


*** ## Throwback (balingbelakang-Google translate ). Teringat waktu dulu-dulu , masa selalu balik tidur tengahari. Pukul 4.30 bru sampai opis. Itupun terjaga lepas opismate call.. Bangun-bangun kepala pening. muka terkulat-kulat, capai tudung terus gi keje.. Setengah jam kemudian punch out.. Hahahha.. Terbaik perangai.


Wednesday, December 25, 2013

Rock Kapak


He was a boy
She was a girl
Can I make it anymore obvious?
He was a punk.
She did ballet.
What more can I say?
He wanted her.
She'd never tell.
Secretly she wanted him as well.
And all of her friends
Stuck up their nose.
And they had a problem with his baggy clothes.

He was a skater boy, she said, "See ya later, boy."
He wasn't good enough for her.
She had a pretty face but her head was up in space.
She needed to come back down to earth.

Five years from now, she sits at home feeding the baby, she's all alone.
She turns on TV and guess who she sees?
Skater boy rockin' up MTV.
She calls up her friends.
They already know.
And they've all got tickets to see his show.
She tags along, stands in the crowd.
Looks up at the man that she turned down.







Diatas adalah lirik dan klip video skater boy dari Avril Lavigne. Lagu favourite  zaman remaja dulu. Favourite sampai tiru gaya rambut, makeup, dressup ( ala-ala brutal and emo gitu).
So nak dijadikan cerite penampilan Avril Lavigne masa ni amatlah bersesuaian dengan jiwa waktu tu, Den  dulukan tengah mencari identiti diri sebenar ( Ops!! terasa diri ini lelaki, Kata Kau).

Tapi sekarang tidak lagi, semuanya disebabkan pegaruh anasir-anasir BAIK di Opis. HAHHAHA,  Den  dengar lagu ROCK KAPAK u alls. Mula-mula macam tak percaya, yela kan perasan orang modern, so dengarlah lagu-lagu modern je . Bila mula-mula dengar lagu ROCK KAPAK ni, siap tanya, bilakah terjadinya lagu ni? Hahahha. Poyo giler rasa sebab orang yang hampir sebaya tahu dengan lagu-lagu ni.

Mp3 yang dulu penuh dengan lagu orang putisan, r&b, rock dll , kini telah penuh dengan lagu ROCK KAPAK  yang penuh makna terus ( Straight to the point - Google Translate).
Setiap kali karaoke dengan Kak Aed mesti pilih lagu-lagu ROCK KAPAK ni. Rasa tak percaya tetapi harus percaya.


Antara lagu yang sering diputarkan ( Kita putar Halim ) adalah :

  • Zahir tak terucap - NASH ( Baru tahu lagu ni minggu lepas )



  • Sejiwa - Spring ( Toing-Toing!!!)


  • Izikan selamanya namamu dihati ( Favourite lagu kak Aed )


  • Axl -Andai ku dapat undur masa .... And many more.





Thanks to orang Opis & Especially Kak Aed, yang sanggup mengajar den karaoke lagu-lagu ROCK KAPAK ni.




Psttt:: Pertama kali dengar lagu ni adalah nyanyian dari kak aed. Pergh,Perghhh, kalah penyanyi asal U alls. Kalau tak caya jom karaoke satu... 




NGANTO FRUIT KIDS G TAEGO TAEKWANDO @ PADANG BATU (BRICKFIELDS).




hari sabtu yang lepas , berkesempatan teman mak buyong yang belum sarat menganto anak-anaknya ( saiful azree & ainur syamira ) pergi exam untuk dapat tali pinggang merah 2 ( kata kau- kalau lepas yang ni.. dapat lah dorang tali pinggang tu)
well, as ussual. pak cik, mak cik la yang kecoh u alls.. masa berkumpul patutnya kul 11. tapi disebabkan nak dapat port yang baik seolah-olah nak berpiknik kul 9.30 kitaorang sampai.
Siap bukakkan lampu & kipas lagi ( hahahha, mak buyong pnas katanya).



Ni dh kali kedua i alls sampai kat sekolah rendah methodist (p) ni, so second time tak lah mengagau mencari jalan macam first rime dulu. so, tengah tunggu punya tunggu sempat la menyebat sebungkus nasi lemak esso equin yang sambalnya terangkat habis ( rasa kena dengan harga). disamping tu jugak, paksa anak-anak tu buat taego depan i alls.. i kan pengkritik no 1 dorang, so selagi xpuas hati selagi tu den komen. (huhuhu..)
nasi lemak pun dah habis makan, tapi MASTER SIFU a.k.a sang juri tak mai-mai lagi., haishh!! seperti biasa la kan., janji kul 11, dekat kul 12 bru muncul.

so setelah beliau muncul bermulaLah examination tersebut.
bila tang taego semua muke tak de makna, masuk je bab nak memecahkan kayu semua lari.. hak jantan pun lari (ayah acu dorang) . tinggallah den sorang menonton ( itupun cover mata dengan tab). kecut perut u alls. mana taknya, peserta pertama sebelum budak-budak tu tak lepas langsung. so i alls menganggap keperatusan untuk kayu tu pecah sungguh rendah. Mak dorang dah lari kemana entah,, tinggallah i yang berselawat agar kayu tu pecah. (tawakal, coz dorang dh cube kan).subhanallah,,subhanallah...



dan alhamdulillah dorang dapat pecahkan papan tu dengan tendangan sisi, walaupun tendangan pertama syamira tersasar kedepan, tendangan keduanya berjaya hingga kayu itu terbelah dua..
Azree berjaya dengan hanya menendang sekali shaja dan ketinggian azree memberi sedikt kelebihan bebanding syamira.
so keputusan berjaya atau tidak, akan diketahui bulan januari, wish them best of luck!!!

p/s: Gambar dua keping je, den sendiri pun kecut perut, tu yang tak sempat bak mengambil tu..



FYI bebudak tu duduk barisan depan sekali.